کلید WPS

در این مقاله قصد داریم تا با یکی از کلید های موجود روی اکثر مودم ها آشنا شویم و کاربرد و نحوه استفاده از آن را با هم بررسی کنیم. اگر مودم خود را به دقت بررسی کرده باشید یک کلید روی آن وجود دارد که عبارت WPS کنار آن نوشته شده است.

WPS

این کلید می تواند با دکمه Reset مشترک باشد:

WPS_Reset

معنی WPS چیست؟

WPS مخفف عبارت Wi-Fi Protected Setup است؛ یک استاندارد امنیتی شبکه که فرآیند اتصال دستگاه‌ها به یک شبکه بی‌سیم را ساده می‌کند. این استاندارد به کاربران کمک می‌کند بدون نیاز به وارد کردن رمزهای عبور طولانی، دستگاه‌های موردنظرشان را در چند ثانیه به شبکه‌های وای‌فای خود اضافه کنند. لوگوی آن مطابق با تصویر زیر می باشد:

WPS_logo

با توجه به اینکه در اکثر مودم ها رمز اتصال به مودم یک رمز طولانی و دارای اعداد، حروف بزرگ و کوچک و کاراکترهای مجاز از قبیل @ و غیر می باشد، حفظ کردن آن و یا اعلام آن به یک نفر دیگرجهت اتصال به مودم کاری دشوار است.(البته که قرار دادن یک رمز طولانی و سخت یک روش استاندارد است و امینت را بالا می برد)

بسیار پیش آمده که رمز مودم را فراموش کرده باشیم و یا مجبور شده ایم که مودم را ریست کرده ، یا پسورد آن را از یک دیوایس دیگر که قبلا به مودم متصل بوده است برداشته ایم یا وارد تنظیمات خود مودم شده ایم و رمز را مجدد مشاهده و برای اتصال از طریق وای فای آن را در دستگاه مورد نظر تایپ کرده باشیم.
دکمه WPS این مرحله را حذف می کند و در صورتیکه بخواهید به مودم متصل شوید کافیست که این دکمه را فشار دهید و در دستگاه خود مودم مورد نظر را انتخاب نمایید و به سادگی به آن متصل شوید.

نحوه اتصال به لپ تاپ یا کامپیوتر:

در صورتیکه رمز مودم را نداشته باشیم یا حوصله ورود رمز را نداشته باشیم کافیست که دستگاه خود را به مودم نزدیک کنیم و دکمه WPS را بزنیم و پس از آن در لپ تاپ نام مودم یا SSID آن را انتخاب نماییم و به سادگی به مودم متصل شویم.
همانطور که تصویر زیر مشخص است مودم مورد نظر دارای رمز می باشد و من قصد دارم که به آن متصل شوم:

GreenRay_Start

در مرحله بعد با انتخاب گزینه Connect قصد داریم تا به آن متصل شویم:

Try_To_Connect

تصویر بالا نمایش داده می شود که از کاربر می خواهد یا رمز اتصال به مودم را وارد نماید یا می تواند با فشردن کلید PWS بصورت اتوماتیک و بدون نیاز به ورود رمز به مودم متصل شود. در این مرحله شما می توانید دکمه PWS را فشار دهید تا اتصال دستگاه مورد نظر به مودم انجام شود.

Connected

همانطور که در تصویر بالا مشخص است با فشردن کلید لپ تاپ ما بصورت اتوماتیک به مودم متصل گردیده است.

برای اتصال موبایل نیز روال به همین صورت است فقط شاید کمی مراحل متفاوت باشد، مثلا در بعضی موبایل ها باید در قسمت WIFI وارد قسمت Advanced WiFi شوید و گزینه Connect by WPS Button را انتخاب نمایید.
حال که با کاربرد این کلید آشنا شدیم و نحوه استفاده از آن را بررسی کردیم بیایید تا مزایا و معایب استفاده از این روش را باهم بررسی نماییم.

مزایای WPS چیست؟

  • راحل حلی پر سرعت می باشد
  • استفاده از آن بسیار آسان است و نیاز به مهارت خاصی ندارد
  • بسیار گسترده می باشد و اکثر سیستم عامل ها و دستگاه هایی که امکان اتصال به WiFi را دارند از آن پشتیبانی می کنند.

معایب WPS چیست؟

  • امنیت پایین تر نسبت به اتصال از طریق رمز
  • هر کسی می‌تواند از WPS استفاده کند. اگر شخصی به روتر شما دسترسی فیزیکی داشته باشد، می‌تواند بلافاصله بدون اجازه شما به شبکه شما متصل شود.

پس از بیان این موارد تصمیم نهایی با شماست که در کجا و چگونه از این گزینه استفاده نمایید.

در انتها لینک چند تا از مودم های موجود در فروشگاه را با امکانات و قیمت های متفاوت می گذارم:

مودم L01 (HWS32mwa)

مودم EG2030C

مودم Sercomm LTE2122

زندگی تون پر از نور و مسیرتون سبز

محمد هادی دشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید