معرفی TD_LTE و FD_LTE و مقایسه آنها

TD_VS_FD
TD_VS_FD

در این مقاله قصد داریم تا یکی از مباحث مهم در زمینه انتخاب مودم و سیم کارت برای دسترسی به اینترنت همراه را بررسی کنیم. در ابتدا به توضیح شبکه های رایج می پردازیم و در انتها با مقایسه آن ها و بیان تفاوت ها و مزایا و معایب هر کدام سعی داریم تا شما را در انتخاب مودم یا سیم کارت یاری کنیم.
در این چند سال اخیر که فناوری ۴G وارد بازار ایران شد و پس از آن اینترنت LTE روی کار آمد، بسیاری از کاربران تصور می‌کنند که این دو در واقع یک تکنولوژی هستند. اما در همین ابتدای کار باید بگوییم که ۴G نسل چهارم فناوری ارتباطات بوده و LTE پروتکل استانداردی برای ارسال و دریافت بوده که پیوسته در حال تکامل و ارتقا است.

این فناوری؛ استانداردی تعریف شده بین تمام سرویس دهندگان و سازندگان تجهیزات شبکه های مخابراتی است که سبب می شود تا وسایل ارتباطی شما نظیر گوشی موبایل و یا مودم شما؛ به راحتی تحت استاندارد تعریف شده بتواند دیتا را ارسال و دریافت کند. این استاندارد سبب می شود تا دیتا پکت کمتری در زمان ارسال و دریافت از دست رفته و تاخیر زمانی شبکه کاهش یابد. استاندارد LTE در شبکه ۳G نیز وجود داشت و اکنون نسل های جدیدتر این فناوری نظیر  LTE-A+ , LTE-A مسیر تکامل و رشد این فناوری را بر عهده دارند.

هر چند در اقصی نقاط دنیا بسیاری از اپراتورهای موبایل با توجه به سیاست های فروش و بازی ها تجاری نام مشخصی را در زمان اتصال به شبکه برای ما نمایش می دهند نظیر ۴G, 4.5G, LTE+, LTE-A که شاید توصیف دقیقی از نحوه اتصال ما به شبکه نباشد.
امروزه فناوری ۴G امکان دسترسی به سرعت و کیفیت بالا را برای کاربران فراهم کرده و هم پیاده‌سازی آن از سایر نسل‌های پیشین آسان‌تر است. از طرف دیگر LTE همانطور که از نام کامل آن (Long-Term Evolution یا تکامل بلند مدت) پیداست مسیر رشد و شکوفایی فناوری‌های ارتباطی نظیر ۴G و ۵G را فراهم می‌سازد. از آنجایی که اکثر اپراتورها در کشورهای مختلف از فناوری LTE بهره می‌برند، اپراتورهای محبوب کشور ما نیز همچون ایرانسل، همراه اول و رایتل استفاده از این فناوری را در دستور کار خود قرار داده اند.
از آنجایی که اینترنت LTE پهنای باند بیشتری را نسبت به اینترنت ۳G ارائه می‌دهد، سرعت آپلود و دانلود اطلاعات نیز بالاتر بوده و تعداد بیشتری از کاربران قادر به اتصال و استفاده از این شبکه هستند. شبکه LTE در واقع به دو روش FDD و TDD اجرا و پیاده‌سازی می‌شود.
بطور کلی دو نوع سیم کارت وجود دارد. نوع اول سیم کارت های FD که همین سیم کارت های معمولی که هم قابلیت مکالمه دارند و هم دیتا نیز بر روی آنها ارائه میشود، و سیم کارت های TD که تنها قابلیت ارائه اینترنت ( دیتا) را دارند.
مودم هایی که در بازار وجود دارند نیز سه دسته هستند TD-LTE ، FD-LTEو یا ترکیبی از هر دو می باشند.
مقایسه پوشش دهی شبکه:
به طور ساده، ایستگاه پایه فرستنده/گیرنده (Base Transceiver Station) که مخفف BTS می باشد؛ مجموعه‌ای از تجهیزات مخابراتی بی‌سیم و باسیم است که ارتباط میان کاربر موبایل و یک شبکه عمومی را فراهم و تسهیل می‌کند.
فرستنده های TD و FD با هم متفاوت هستند و به همین دلیل پوشش این دو نوع اینترنت نیز متفاوت است. در واقع پوشش FD یا شبکه موبایل بیشتر است و تقریبا تمامی مناطق را دربر گرفته ولی TD بیشتر در مراکز شهری کشور متمرکز بوده و در جاده ها و یا برخی از روستاها پوشش دهی ندارد.
نکته بسیار مهمی که هنگام خرید مودم های سیم کارتی باید در نظر داشت اینکه مودم مورد نظر تنها حالت FD را ساپورت کرده و یا تنها TD است و اگر در هر دو حالت FD و TD کارایی دارد؛ آيا باند اینترنت TD کشور ما یعنی باند ۳۵۰۰ را ساپورت می کند یا خیر.
برای سهولت در تصمیم گیری برای خریداران باید گفت که مودم های نظیر TP-Link, D-Link, ZTE, Netgear, Asus و … در هیچ یک از مدل های خود باند ۳۵۰۰Mhz را پشتیبانی نکرده و تنها چند مودم خاص نظیر مودم های هواوی و یا برندهای سفارش این شرکت به خوبی از باند TD ایران پشتیبانی می کند. لازم به ذکر است تمامی مودم های هواوی نیز از باند ۳۵۰۰ مگاهرتز پشتیبانی نمی کنند.

مقایسه نحوه برقراری ارتباط دو طرفه جهت ارسال و دریافت داده:
استاندارد LTE برای برقراری ارتباط دو طرفه (Duplexing) از دو تکنیک متفاوت استفاده می‌کند. تکنیک اول یعنی FDD ‏(Frequency Division Duplexing) از دو باند فرکانس جداگانه برای ارسال (Uplink) و دریافت (Downlink) اطلاعات استفاده می‌کند. از سوی دیگر، TDD ‏(Time Division Duplexing) برای هر دو منظور فوق به یک باند فرکانس واحد متکی است که آن را در فواصل زمانی به جریان ارسال یا دریافت اطلاعات تخصیص می‌دهد.
استفاده از تقسیم زمانی طیف فرکانس، به TD-LTE امکان می دهد ظرفیت را به شکلی پویا اختصاص دهد. به‌ زبان ساده، TD-LTE می‌تواند بر اساس نیاز، زمان اختصاص ‌یافته به هر یک از جریان‌های Uplink و Downlink را کنترل کند. بدین ترتیب، امکان مدیریت پویای اختصاص ظرفیت برای انتقال اطلاعات در هر یک از این جریان‌ها فراهم می‌شود. این قابلیت انعطاف‌پذیری چشمگیری برای تکنیک TDD فراهم می‌کند.

TD-LTE-FD-LTE

مقایسه هزینه خرید بسته:
استفاده از یک طیف فرکانسی واحد و تخصیص ظرفیت به شکلی پویا، TD-LTE را به گزینه ‌ای فوق‌العاده مقرون به‌ صرفه برای پاسخ به رشد تقاضا برای پهنای باند و ترافیک بیشتر تبدیل کرده است.

مزایای TD-LTE
ویژگی‌های مذکور باعث می‌شود که TD-LTE قادر به تامین مزایای زیر باشد:
– افزایش ظرفیت: با توجه به نرخ بالای انتقال داده، ظرفیت قابل توجهی برای انتقال اطلاعات توسط این فناوری فراهم می‌شود که در نهایت منجر به بهبود چشمگیر تجربه کاربری می‌شود.
– کاهش هزینه: از آنجا که معماری این فناوری نسبتا ساده است، این امکان را فراهم می‌کند تا پیاده‌سازی و بهره‌گیری از آن سریع‌تر، آسان‌تر و بسیار کم‌هزینه‌تر باشد.
– انعطاف‌پذیری طیف فرکانس: TD-LTE روی طیف‌های فرکانسی متعددی کار می‌کند که پهنای باند آن‌ها می‌تواند به ٢٠٠ مگاهرتز برسد. اندازه بزرگ بلوک‌های طیف فرکانس امکان جابه‌جایی آسان‌تر، دستیابی به ظرفیت بیشتر و نرخ انتقال بالاتری را برای کاربران فراهم می‌کند.
– بهبود تجربه کاربری: تخصیص ظرفیت موجود به جریان‌های Uplink یا Downlink به صورت پویا، امکان استفاده بهتر از پهنای باند موجود براساس نیاز کاربر را فراهم می‌کند که در نتیجه تجربه کاربری بهتری را ایجاد خواهد کرد.
نتیجه گیری:
در پایان با ارائه توضیحات و مقایسه این موارد با هم در نهایت خود مصرف کننده است که با در نظر گرفتن هزینه بسته، پوشش دهی شبکه و دیگر موارد و بررسی شرایط خود می تواند یکی از این موارد را انتخاب نماید. اما در یک کلام می توان گفت اگر شما در پوشش شبکه TD-LTE کشور قرار دارید؛ استفاده از آن می تواند جایگزینی با کیفیت و سرعت بالا و همچنین بسیار مقرون به صرفه باشد.

در انتها اگه تصمیم گرفتید که یه مودم سیم کارت خور بخرید لینک چند تا از اون ها را با امکانات و قیمت های متفاوت می گذارم:

مودم L01 (HWS32mwa)
مودم EG2030C

مودم Sercomm LTE2122

زندگی تون پر از نور و مسیرتون سبز

محمد هادی دشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید