مقایسه مودم ADSL و مودم سیم کارت خور

با پیشرفت علم و تکنولوژی اینترنت بخش جدایی ناپذیز از زندگی روزمزه ما شده است و هر روز شاهد تغییرات و پیشرفت های چشم گیری در این زمینه هستیم. در ابتدا اینترنت خانگی را با مودم های Dail up تجربه کردیم که هم تجربه ای شیرینی بود و هم بسیار ملال آور .

مودم های Dail up دارای سرعت بسیار کم بودن و در زمان اتصال به اینترنت کلی درد سر دیگه داشتن (از اشغال شدن خط تلفن گرفته تا نویز روی خط و قبض تلفن آخر ماه و دردسر های مخصوص به خودش، ولی با همه این مشکلات اون موقع برای ما موید یه تغییر بزرگ بود و دریچه تازه ای رو به جهان برامون باز میکرد!

یه نمونه از مودم های Dail up

ولی چیزی نگذشته بود که کم کم سر و کله مودم های ADSL پیدا شد و کلی واسه ما (بچه های الکترونیک) که بیشتر کارهامون با سرچ تو اینترنت انجام می شد خبر خوبی بود. هم سرعتش بالایی داشت ( البته که هر چی بیشتر هزینه می کردی سرویس بهتر با سرعت و حجم بالاتر و قطعی کمتری می گرفتی)  و هم دیگه خبری از اون مشکلات مودم های Dail up نبود، ولی این فناوری هم همیشه  و همه جا جواب گو نبود؛ از نویز گرفتن سیم مسی و SNR پایین گرفته؛ تا مشکل رانژه کردن خط و پر بودن ترمینال های اتاق MDF یا در بعضی جاها اصلا سرویس دهنده ؛ تجهیزات DSLAM و کارت شبکه نصب نکرده بود که بتونه سرویس ارایه بده و فارغ از همه این موارد تو عصر اطلاعات آدم نیاز داره که همه جا اینترنت داشته باشه.

یه نمونه از مودم های ADSL

راه حل بعدی استفاده از مودم های همراه یا به اصطلاح خودمون سیم کارت خور بود که شما می تونستین همه جا اینترنت داشته باشید و خیالتون راحت باشه هیچ جا بدون اینترنت نمی مونین. با رایج شدن استفاده از اینترنت همراه روی گوشی های موبایل (FD-LTE) ؛ اپراتورهای موبایل در دنیا متوجه شدن که اکثر پهنای باند تلفن های همراه داره در بخش مصرف اینترنت مشترکین اِشغال میشه بنابراین دنبال راه حل تازه ای برای ارایه بهتر و کم هزینه تر اینترنت به مشترک هاشون بودن که تکنولوژی TD-LTE رو فقط مخصوص مصرف اینترنت ارایه کردن.

یه نمونه از مودم های سیم کارت خور

بعد از این داستان ها قصد دارم تا تو این پست مزایای استفاده از مودم های سیم کارت خور FD/TD-LTE را نسبت به موبایل گوشی های همراه بگم که البته این موضوع بسته به هر فرد و نحوه استفاده اش از اینترنت می تونه متفاوت باشه و بعضی ها با همون اینترنتی که از گوشی های تلفن همراهشون می گیرن کارشون راه می افته. با هم دیگه می خوایم مزایای استفاده از مودم های سیم کارت خور را بررسی کنیم تا در نهایت خودتون تصمیم بگیرید و بسته به نوع کارتون یکی را انتخاب کنید.

 

  • آنتن دهی قوی تر: با توجه به ساختار مودم های سیم کارت خور؛ اونا آنتن دهی بهتری دارن و با توجه به اینکه ما همچنان مشکل پوشش دهی نامناسب را در برخی نقاط داریم پس می تونیم این ویژگی مودم ها را مد نظر قرار بدیم. تجهیزات مخابراتی سمت مشترک یا به اصطلاح CPE ها دارای رده بندی سرعت ارسال و دریافت هستند که به صورت مخفCAT (Category) گفته میشه و شما برای مقایسه میزان گیرندگی باید از تجهیزات هم رده استفاده کنید. همین طور نباید سیم کارت FD-LTE را با TD-LTE مقایسه کرد چون علاوه بر تفاوت فنی ؛ اپراتورها پهنای باند متفاوتی رو به Core های شبکه مشترکین اینترنت TD و موبایل FD جهت ارایه به مشترکین تخصیص میدن.

 

  • اتصال پایدار تر : در زمان استفاده از گوشی موبایل اگه کسی با شما تماس بگیره سرعت اینترنت شما بشدت میاد پایین و یا کلا قطع میشه ( واسه گوشی من که اینطوریه ) علاوه بر زمان تماس بصورت کلی افت سرعت و عدم پایداری اینترنت در گوشی های موبایل بیشتره

 

  • پوشش دهی بهتر wi-fi دستگاه ها: اگه مثل من شما هم بیشتر دوس دارید با لپ تاپ سرچ کنید؛ یا چند تا کاربر همزمان دارین از نت استفاده میکنین؛ استفاده از مودم گزینه خیلی بهتریه چون پوشش خیلی بهتری داره و حتما نباید کنارش بشینی دوما اگه مودمت باند ۸G داشته باشه جوون میده واسه بازی آنلاین و فارکس و استریم…؛ درسته که Hotspot گوشی آپشن خیلی کار راه اندازی هست ولی یه راه حل موقتیه چون تا چشم به هم بزنی شارژ گوشیت تموم شده و دیگه نه اینترنت داری نه تلفن

بقیه مشکلاتی که استفاده از Hotspot  داره این زیر براتون نوشتم:

  • با فعال کردن Hotspot مصرف باطری گوشی میره بالا و شارژ گوشی خیلی زودتر تموم میشه
  • افزایش مصرف جریان باطری باعث کاهش عمر مفید باطری میشه
  • جریان کشی طولانی مدت باعث داغ شدن گوشی میشه و یکی از مواردی که خیلی واسه قطعات الکترونیک ناخوشاینده همین داغ شدن قطعات که این مورد حتی می تونه باعث کاهش عمر تلفن تون هم بشه.

نتیجه گیری: با تمام این توضیحات میشه گفت که هر کسی را بهر کاری ساختن ولی با توجه به نیاز روزافزون ما به نت با سرعتی بالاتر و با توجه به عدم گسترش فیبرنوری در کشور؛ بهترین گزینه برای مصرف روزانه  مودم های TD-LTE هستن؛ اگه در کل نیاز دارید بصورت طولانی مدت از اینترنت با سرعت بالا؛ پینگ پایین و درحجم خانگی و یا شرکت های کوچیک و متوسط استفاده کنید ؛ سرعت و پایداری هم براتون مهمه و دلتون هم برای باطری گوشی موبایل چند ده میلیونی تون میسوزه بهتره که از مودم های سیم کارت خورTD-LTE استفاده کنید  این مودم ها به زیرساخت سیم مسی و فیبر یا تنظیم خاصی نیاز ندارن و به اصطلاح plug & play  هست . تنها با قراردادن یه سیم کارت می تونین بهش وصل بشین؛ سرعت دریافتی روی این مودم ها  در ارزون ترین مدل ها چند برابرِ بالاترین سرعت تکنولوژی DSL هست و از همه مهمتر قیمت حجم اون نصف قیمت حجم اینترنت موبایل FD-LTE و برابر قیمت هر گیگ اینترنت DSL هست.

در انتها اگه تصمیم گرفتید که یه مودم سیم کارت خور بخرید لینک چند تا از اون ها را با امکانات و قیمت های متفاوت می گذارم:

مودم L01 (HWS32mwa)
مودم EG2030C

مودم Sercomm LTE2122

زندگی تون پر از نور و مسیرتون سبز

محمد هادی دشتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید